Monumentaal hekwerk Koninklijk Instituut voor de Tropen

Monumentaal hekwerk Koninklijk Instituut voor de Tropen

Monumentaal hekwerk Koninklijk Instituut voor de Tropen
Next
prev
Monumentaal hekwerk Koninklijk Instituut voor de Tropen
Next
prev

Monumentaal hekwerk Koninklijk Instituut voor de Tropen

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en het Oosterpark in Amsterdam waren van elkaar gescheiden door een 2,5 meter hoog beveiligingshekwerk met puntdraden.

Dit beveiligingshekwerk maakte plaats voor een vriendelijker monumentaal sierhekwerk dat ontworpen werd door Buro Sant en Co. Het hekwerk is geïnspireerd op het oorspronkelijke eind 19de eeuwse hekwerk en het hekwerk rond het Oosterpark. Met het nieuwe hekwerk is de eenheid hersteld tussen hekwerk en de monumentale gebouwen van het KIT.

Door toepassing van duurzame materialen als gietijzeren staanders en massieve hekvakken heeft het hekwerk een hele lange levensduur en een ranke verschijning.

Bijzonder bij dit project is de toepassing van een driedubbele sierpoort.

Klik hier voor het artikel dat verschenen is in het tijdschrift Straatbeeld over het hekwerk bij het KIT en de verdubbeling van het Oosterpark.

Details

Type project
Monumentaal hekwerk
Categorie
Locatie
KIT - Amsterdam
Opdrachtgever
Koninklijk Instituut voor de Tropen
Opleverdatum
Augustus 2015
Maatwerk
Ja