Speeltoestellen Jan van Rijckenborghschool

Natuurlijk speeltoestel op schoolplein

Graag maken wij voor jou een pasklare en vrijblijvende offerte

De Jan van Rijckenborghschool is een kleinschalige school gelegen in een groene wijk van Heiloo. Langs de randen van het schoolplein staan mooie hoge bomen die het plein een natuurlijk karakter geeft. De in de bomen opgehangen vogelhuisjes geven de leerlingen de gelegenheid om in het voorjaar broedende vogels te observeren.

Toen wij met de school in contact kwamen was de aanwezige speelcombinatie aan vervanging toe en het speelhuisje was enige tijd terug verwijderd. Na een aantal gesprekken met ons koos de school voor speeltoestellen van robiniahout. Deze houtsoort heeft een natuurlijke uitstraling en past daarom goed bij het karakter van het plein.

De nieuwe speelcombinatie draagt met de vele klim- en klautermogelijkheden en de glijbaan bij aan de motorische ontwikkeling. Daarnaast heeft het speeltoestel een horizontale net om lekker in te hangen. Uiteraard mag een duikelrek niet ontbreken op een schoolplein. Het speelhuisje is uitgevoerd als winkeltje en geschikt voor rollenspellen en de interpersoonlijke ontwikkeling. Door een krijtbord toe te voegen aan de al aanwezige betonnen poefs is er een buitenklas ontstaan. Omdat de buitenklas in een rustige hoek van het plein ligt kan deze in de pauzes gebruikt wordt als een prikkelarm plek om te lezen of je terug te trekken.