Aanleg groen schoolplein PI School Professor Waterink West

speeltoestellen op groen schoolplein
modderkeuken op schoolplein
speeltoestellen voor groen schoolplein
speeltoestellen op groen schoolplein
groen schoolplein
Groen schoolplein
Groen schoolplein

Graag maken wij voor jou een pasklare en vrijblijvende offerte

De PI School Professor Waterink West verhuisde naar een nieuwe locatie. Het te betrekken schoolgebouw was aan renovatie toe en de speeltoestellen op het schoolplein dateerde uit eind jaren 70, begin jaren 80. Het plein was toe aan een grondige opfrisbeurt. De wens van de school was een groen schoolplein.

Bijzonder aan dit project was dat de school al in hoofdlijnen een ontwerp had gemaakt voordat wij in beeld kwamen. De invulling op detailniveau en de keuzes van de toestellen kwamen in nauw overleg tussen de school en ons tot stand. Om tot een grote budgettaire besparing is op ons voorstel de vrijkomende grond verwerkt op het plein, zodat hoge kosten van grondafvoer en keuring van de af te voeren grond werden voorkomen. Hiernaast is besloten de aanwezige betontegels opnieuw te gebruiken.

Om tot een natuurlijke uitstraling te komen zijn Robinia speeltoestellen, grote plantvakken, beukenhagen, een appelboom, een speelheuvel en ondergronden van zand toegepast. Een leuk element op het schoolplein is een zogenaamd blote voeten pad of sensorisch pad. Dit pas bestaat uit verschillende materialen, zoals boomschors, keitjes, klinkers, grind en gras. Door hierover heen te lopen kunnen kinderen het verschil in de materiaalsoorten ervaren.

Dit project is een goed voorbeeld hoe wij een heel traject van ontwerp, levering van speeltoestellen en uitvoering van grondwerkzaamheden kunnen verzorgen.