Herinrichting schoolplein Jozefschool

Speelcombinatie op schoolplein
Speelheuvel op schoolplein
Speelheuvel op schoolplein
Balanceer- en zitelement op schoolplein
Nestschommel op schoolplein
Waterspeelplaats op schoolplein
Duikelrek op schoolplein

Graag maken wij voor jou een pasklare en vrijblijvende offerte

Een project wat we met veel plezier realiseerden, is de herinrichting van het schoolplein van de Jozefschool in Nederhorst den Berg. We hebben zowel het voorplein als het achterplein een groene en natuurlijke uitstraling gegeven, met speel- en zitelementen die passen bij de wensen van de school.

Het ontwerp voor de pleinen is tot stand gekomen in samenwerking met een betrokken ouder en een tuinarchitect. Zij hadden als doel om het schoolplein te vergroenen en meer uitdaging en variatie te bieden aan de kinderen. Ook hebben zij veel aandacht aan de beplanting besteed. Wij hebben onze expertise ingezet om het ontwerp te realiseren en te zorgen dat het voldoet aan de veiligheidsnormen.

Een bijzonder onderdeel van het achterplein is de speelheuvel. Deze heuvel is deels beplant met grassen en bloemen, waardoor het een natuurlijke uitstraling heeft. De beplanting leidt de kinderen ook naar de paden op de heuvel, zodat de heuvel niet kaal wordt. Op het plein hebben we ook een waterspeeltoestel, een duikelrek en een nestschommel geplaatst. Op het voorplein hebben we een speelcombinatie, een duikelrek en een balanceer-zitstructuur geïnstalleerd. Daarnaast hebben we op beide pleinen grote zitstammen van eikenhout gelegd, waar de kinderen op kunnen zitten of spelen. Het resultaat is een prachtig plein dat uitnodigt tot spelen, leren en ontspannen.